Boek ‘Organiseren van Communities’

Ik schreef het boek ‘Organiseren van Communities’ samen met Peter Staal (met wie ik community-bureau Bind runde). Wat is een community? Waarom zijn communities waardevol? Hoe bouw je een sterke community? Al die vragen komen in dit boek aan bod. De theoretische modellen, tips en praktijkvoorbeelden maken het een ideaal handboek voor wie met community-building aan de slag wil gaan. Het boek staat zelfs op de literatuurlijst van de Hogeschool Leiden.

Bestel het boek

Whitepaper ‘Community- en social intranet-platformen’

Welk community-platform of sociaal-intranet-platform past het beste bij jouw organisatie? In dit whitepaper vind je een compleet overzicht van 16 verschillende platformen. Bij elk platform staan de verschillende functionaliteiten. Zo heb jij een uitgebreid overzicht en kun je makkelijk tot een shortlist komen voor jouw organisatie en community-project.

Download het whitepaper

DOMunder – De Paleis Lofen-community

Stichting DOMunder richtte de Paleis Lofen-community op om het Utrechtse erfgoed rondom het Domplein samen tot leven te wekken. Vanuit Bureau Bind ben ik nauw betrokken geweest bij de ontwikkeling van deze community bestaande uit 40 betrokken Utrechters. Hoe is die community gevormd? Wat waren de valkuilen en lessen bij dit project? In dit artikel ga ik daar samen met Rosa Lommen (destijds community facilitator bij deze community) op in.

Lees het artikel

Stappenplan Community Building

Hoe ga je van een idee naar een succesvolle community waarmee je de beoogde doelen bereikt? Ontdek het met dit praktische stappenplan. Van een community-concept bepalen tot de concrete uitvoering – in dit stappenplan zien we geen enkele stap over het hoofd. Ontdek hoe jij in 6 stappen van jouw idee daadwerkelijk een waardevolle community maakt. Lees er meer over in mijn blog.

Download het stappenplan

evofenedex: groeien naar een vereniging 3.0 dankzij communities

Een hechte band met leden is essentieel om als vereniging relevant te blijven. Communities zijn daar een geschikt middel voor. Maar organiseren in communities heeft vaak grote gevolgen voor een vereniging. Ondernemersvereniging evofenedex durfde deze moedige stap aan. Hoe kreeg evofenedex het voor elkaar om kennis te delen en voor verbinding te zorgen via communities? Ik schreef er, samen met Frank Peterse van evofenedex, dit artikel over.

Naar het artikel

Opleiding ‘Organiseren in Communities’

Samen met Peter Staal (mijn compagnon bij community-bureau Bind) hebben we in 2018 het initiatief voor de opleiding ‘Organiseren in Communities’ genomen die we samen met de Radboud Management Academy verder vorm hebben gegeven. Peter en ik zijn docent bij deze opleiding. Andere docenten zijn onder meer hoogleraren en onderzoekers.
In deze opleiding verbinden we wetenschappelijke inzichten vanuit de sociologie, psychologie en bedrijfskunde met praktische toepassingen en instrumenten om effectieve communities te bouwen. Wil je de mogelijkheden van communities nog beter benutten? En daarmee een waardevolle bijdrage blijven leveren aan jouw organisatie en de mensen die er werken? Dan is deze opleiding een uitstekende keuze.

Download de brochure

Kennismaken?

Heb jij een vraag op het gebied van community-building? Wil je jouw community laten groeien? Of ben je benieuwd wat een community voor jouw organisatie kan betekenen? Laten we kennismaken. Dan kijken we samen naar jouw uitdaging.

Neem contact op

Een community bouwen? Samen staan we sterker. Een community bouwen? Samen staan we sterker. Een community bouwen? Samen staan we {star} sterker.